Verslag D1 & H1 5 november

5 november 2012

Hovoc legt het af tegen koplopers

Zowel het eerste dames- als het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc moest afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in hun duel, dat toevalligerwijs in beide gevallen tegen de koploper was. Zo bleef de Horster club met lege handen achter.

De volleybalsters van Hovoc (derde divisie) konden in Urmond niet voor een verrassing zorgen tegen ADC DS 1. De vrouwen uit Horst wisten geen enkele set uit het vuur te slepen en kwamen er in de eerste drie sets niet aan te pas. De nog ongeslagen lijstaanvoerder was op alle fronten de betere ploeg. Het pleit voor Hovoc DS 1 dat het niet bij de pakken neer ging zitten en daardoor ontstond er een spannende vierde set, die nipt naar de Zuid-Limburgse thuisclub ging; 4-0: 25-18, 25-18, 25-14, 26-24.

De Horster mannen van Hovoc traden thuis aan tegen VC Boshoven HS 1, maar moesten het daarbij ook afleggen tegen de nummer één in hun poule (promotieklasse); 0-4: 13-25, 22-25, 21-25, 12-25.
Hovoc HS 1 verzaakte in de eerste set haar eigen spel te spelen en de Weerter ploeg kon eenvoudig doorstomen. Pas in de tweede set kwam Hovoc op gang, werd er gevochten voor elke bal, maar bleek aan het einde van de rit VC Boshoven net te sterk. Op eenzelfde manier ging ook de derde set ondanks de verwoede inspanningen van het Horster team naar Weert. Daarna was Hovoc HS 1 gebroken en bleef het puntloos achter in de Dendron sporthal.

Hovoc richt zich weer op de toekomst en de kansen die daar liggen. Voor de Horster dames komen die aanstaande zaterdag 10 november voor thuispubliek in de wedstrijd tegen VC Velden DS 2. Het eerste herenteam van Hovoc gaat dan in Venray haar kansen beproeven tegen ActiveRooy HS 1.