Verslag D1 & H1 6 oktober

6 oktober 2014

Hovoc-teams winnen weer

Beide selectieteams van volleybalvereniging Hovoc uit Horst hebben goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen. De in de derde divisie uitkomende dames deden dat in de Dendron sporthal voor thuispubliek tegen Spirit DS 1. Het herenteam wist in Budel te winnen en daarmee haar koppositie in de eerste klasse te handhaven. In beide gevallen leverde de coaching een belangrijke bijdrage aan de winst.

Hovoc DS 1 trad vol goede moed, wilskracht en vertrouwen aan tegen de dames uit Rosmalen. Dankzij gevarieerd spel ontstonden er kansen die benut werden en waardoor de Horster dames de eerste set met 25-23 wonnen. De foutjes die er in de tweede set in slopen, leidden daarna tot een setverlies (19-25), maar een stevig speech van coach Henk Berkhout zette Hovoc weer op het juiste spoor.
Zowel de derde (25-23) als de vierde set (25-17) gingen overtuigend naar Hovoc DS 1, dat daarmee de wedstrijd met 3-1 won en dus vier punten pakte tegen Spirit DS 1.

De Hovoc-heren streden onderwijl in Budel in een bloedstollende wedstrijd, die tot een bijna vertrouwd resultaat leidde. Achteraf bekende Ledub HS 3 al met een 0-4 verlies rekening gehouden te hebben. Maar met hun onbevangenheid overrompelden ze de heren van Hovoc. In de eerste set overklaste Budel met 25-18 de Horstenaren. Bij aanvang van de tweede set zei coach Bob Soberjé dan ook: “Dit is onze valkuil. We moeten ons eigen niveau spelen...”

De hervonden kracht werd in de tweede set uitbetaald in een 16-25 winst. De derde set leek een herhaling van de eerste. Met een achterstond van zes punten werd stukje bij beetje terug geknokt en het hoofd werd koel gehouden. De set werd door Hovoc gewonnen met 23-25. Maar Ledub had de strijd niet opgegeven en rook nog steeds meer punten. De gehele vierde set kenmerkte zich zodoende met een wisselende koploper, waarbij elk individu aan Horster zijde zijn steentje bijdroeg om bloedstollend met 26-28 de vierde set te winnen. Zo pakten de heren van Hovoc met 3-1 vier punten en gaan ze na drie gespeelde wedstrijden aan de leiding in de eerste klasse.