Verslag D1 & H1 7 april

6 april 2014

Hovoc dames handhaven in derde divisie

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft zich naar een veilige plaats gespeeld en is zeker van handhaving in de derde divisie. De herenhoofdmacht van de Horster club won met maximale cijfers in Voerendaal, maar is desondanks nog niet zeker van haar voortzetting in de promotieklasse. Dat hangt af van de uitslagen tijdens de laatste competitieronde aanstaande zaterdag.

Hovoc DS 1 toog naar Eindhoven waar het de nummer twee in de derde divisie trof. De eerste set ging na een moeizaam begin verloren (25-19), maar de Horster dames herstelden zich in het tweede bedrijf. Toch kwam VCE/PSV DS 1 op 24-19 voorsprong. Een bijzonder sterke serveserie van Debbie van de Pasch gecombineerd met een bevlogen spel, draaide dat beeld alsnog om en met 25-27 trok Hovoc alsnog aan het langste eind. In de derde en vierde set kreeg Hovoc geen kans op meer punten (25-19, 25-15), maar die ene gewonnen set bleek voldoende voor definitieve handhaving, tot grote vreugde van Horst.

Voor de herenhoofdmacht van Hovoc blijft het spannend. Want ondanks een 0-4 overwinning op VC Voerendaal HS 2 vecht het team nog om in de promotieklasse te blijven. In de eerste set tegen het Zuid-Limburgse team kwam Horst op een 20-16 achterstand, welke middels het opvoeren van de servedruk werd weggewerkt (23-25). De twee duels daarna kenden weinig spanning (11-25, 12-25) en ook de laatste set werd een formaliteit (17-25). Met de vijf wedstrijdpunten kijkt Hovoc HS 1 uit naar het laatste competitieweekend, waarin het thuis met Ledub HS 2 moet zien af te rekenen.

Bob Soberjé, coach van Hovoc HS 1: “Na een moeilijke eerste set, waarin de spanning die op deze wedstrijd zat het team bij vlagen verlamde, hebben we in deze wedstrijd gedaan wat we moesten doen. We hebben zakelijk en geconcentreerd gespeeld, waardoor we terecht de volle vijf punten binnen haalden. De laatste weken zij we constanter gaan spelen en dat betaalt zich nu uit in negen punten uit twee wedstrijden. Volgende week zal blijken of dit voldoende is om de nacompetitie te halen of misschien zelfs direct te handhaven.”