Verslag D1 & H1 7 oktober

7 oktober 2013

Hovoc dames winnen thuis spectaculair van Hajraa

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft afgelopen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd tegen Hajraa DS 1 in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 weten te winnen. Tegelijkertijd zagen de Horster heren van Hovoc HS 1 in Kessel na een sterke start de wedstrijdwinst uit handen glippen (3-2). Maar dat beide teams meer dan gedreven zijn hun posities in de respectievelijk derde divisie en promotieklasse te verbeteren, moge duidelijk zijn.

Na de eerste twee uitwedstrijden te hebben verloren, trof Hovoc DS 1 thuis de Eindhovense studenten. De Horster dames begonnen sterk en wonnen de eerste set overtuigend (25-16). In het tweede bedrijf wist Hajraa DS 1 haar kansen beter te benutten en trok het de stand gelijk (18-25). Daarop wist Hovoc zich weer met de nodige veerkracht terug in de wedstrijd te knokken (25-22), maar evenzo gaf Hajraa zich nog niet gewonnen en de laatsten pakten de vierde set (15-25). In de beslissende vijfde set bleek het enthousiasme en teamwerk van Hovoc niet te breken en wisten de dames via 15-13 na een enerverende pot de wedstrijdwinst in Horst te houden.

Het eerste herenteam van Hovoc kwam in Kessel een team met veel aanvalskracht tegen. De Horster kerels pareerden dat echter met een bijzonder goed blok en een lage foutenlast. Hovoc HS 1 wist de eerste twee sets dan ook eenvoudig naar haar hand te zetten (17-25 en 16-25). Na enkele wissels aan de kant van Hovoc kwam VC Kessel HS 1 op stoom, mede door de fouten die Horst maakte. Ondanks een aanvankelijke voorsprong in zowel de derde als vierde set kwam Kessel alsnog langszij (25-15 en 27-25). Hovoc en haar libero kregen vervolgens een paar sterke servebeurten tegen, waarna ook de vijfde set (15-13) en daarmee de wedstrijd verloren ging (3-2).

Aanstaande zaterdag speelt Hovoc HS 1 thuis in haar eigen Dendron sporthal tegen VCE/PSV HS 1. Op papier zijn de teams aan elkaar gewaagd, dus het belooft een mooie pot volleybal te worden.