Verslag D1 & H1 8 oktober

8 oktober 2012

Hovoc tegen Eindhoven en Nuenen

De derde competitiewedstrijd van het volleybalseizoen mocht het eerste damesteam van Hovoc uit Horst, uitkomend in de derde divisie, in haar eigen Dendron sporthal spelen. Het kreeg daar de studentes van Hajraa uit Eindhoven op bezoek.
In de eerste set bleek de servepass een probleem voor de thuisclub en won Hajraa eenvoudig (10-25). Pas halverwege de tweede set wisten de Horster dames het tij te keren en dankzij een tomeloze inzet en met veel enthousiasme de stand gelijk te trekken (25-23).

Tijdens het derde bedrijf had Hajraa DS 1 weer de overhand (18-25) en omdat Hovoc in de vierde set weer langszij kwam (25-21) en het daarna 2-2 in sets stond, moest een beslissend vijfde duel de winnaar bepalen. Wederom kwam Horst, onder leiding van Henk Berkhout, op een achterstand, die niet meer in te halen bleek en zo ging Hajraa DS 1 er dus met 2-3 met de wedstrijdwinst vandoor.

De heren van Hovoc speelden afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd in Nuenen. Met twee geblesseerde spelers was het niet de seizoensstart in de promotieklasse waar coach Bob Soberjé op had gerekend.
De eerste set ging tot tegen het einde gelijk op, totdat de Horster heren grip verloren en Nuvo ’68 HS 1 gedegen de set naar zich toetrok (25-20). Hovoc schakelde een tandje bij en met sterk en gedreven spel won het de tweede set van de Brabanders (23-25).

Het lukte Horst niet om haar goede vorm in het derde duel vast te houden. Een te hoge foutenlast resulteerde in setverlies (25-18). De strijd was echter nog niet gestreden. Hovoc HS 1 herpakte zich en gaf Nuenen stevig partij. In een bloedstollend einde van de vierde set waren er over en weer kansen om setwinst te pakken. Maar uiteindelijk won Nuvo ’68 met 28-26 de set en daarmee de wedstrijd met 3-1.