Verslag D1 & H2 2 december

2 december 2013

Vechtlust Hovoc Dames 1 beloond met punten

Het selectieteam van de damesafdeling van Hovoc ontving in haar Dendron sporthal de dames uit Beugen. Dat leverde een enerverende volleybalstrijd op, welke in de vijfde set in het voordeel van de bezoekers werd beslecht. De heren van Hovoc waren afgelopen zaterdag in Eindhoven te gast, maar keerden tegen Hajraa puntloos terug.

Onder toeziend oog van een goed gevulde tribune begon Hovoc DS 1 gemotiveerd en vol inzet aan de wedstrijd tegen Achilles DS 1. Toch liep de thuisspelende ploeg in de eerste set achter de feiten aan (23-25). Dat werd echter omgedraaid in het tweede bedrijf (25-21) en het hervonden elan werd daarna door Hovoc gehandhaafd. Ondanks dat een te afwachtend spel de Horster dames in een spannende derde set nekte (24-26), had Hovoc zich nog niet gewonnen gegeven. Dankzij stabiel passwerk en een flinke portie aanvalskracht trok Hovoc de vierde set weer naar zich toe (25-21) en bracht dat de setstand op 2-2. De beslissende vijfde set kwam bij Horst helaas nooit tot ontbranding en Achilles won deze dan ook eenvoudig (2-15) en nam dus de wedstrijdwinst mee richting Beugen (2-3).

De Horster volleybalheren troffen in Eindhoven het derde team van Hajraa. Hovoc HS 1 had moeite met de sterke servedruk van Hajraa HS 3 en het lukte niet een goede servepass af te leveren. De eerste drie sets had Hovoc dan ook niet veel in te brengen (25-11, 25-18 en 25-17). Ondanks dat de Horstenaren er nog voor gingen om het laatste wedstrijdpunt te pakken, bleef ook dat in Eindhoven (25-20). Hovoc coach Bob Soberjé liet weten: “Als collectief spelen we gewoon niet goed genoeg. We halen niet het niveau van het begin van de competitie en verliezen in Eindhoven dan ook volledig terecht. We zullen als team een stap extra moeten zetten om ons te kunnen nestelen in de middenmoot van de promotieklasse."