Verslag D1 & H2 2 maart

4 maart 2013

Hovoc Heren 1 wint van Venray

De strijd in de promotieklasse is nog lang niet gestreden. In ieder geval niet voor het eerste herenteam van Hovoc, dat dankzij een 3-2 overwinning in eigen huis weer de aansluiting heeft gevonden en hard vecht voor klasse behoud. Vanwege personele wisselingen binnen het team, kende de Horster volleybalmannen een moeizame start van de competitie. Maar de vanaf het begin ingezette groei is zich met name in de tweede helft gaan uitbetalen in punten.

In haar eigen Dendron sporthal begon Hovoc HS 1, dat zich gesteund zag door een enthousiast en roerig publiek, vol goede moed aan de wedstrijd tegen ActiveRooy HS 1. De aanvankelijke voorsprong van Horst werd tegen het einde van de set bijgehaald door Venray, waardoor het met 26-24 in het voordeel van Hovoc een nipte setwinst opleverde.
In het tweede en met name het derde bedrijf herpakte ActiveRooy zich en voerde het de servedruk op. De Horstenaren hadden moeite om een zuivere pass af te leveren en zo kon Venray via 21-25 en 21-25 tot een 1-2 voorsprong in sets komen.
Een gretig spelend Hovoc bracht in de vierde set een stabieler spel, maakte minder persoonlijke fouten, overklaste Venray met 25-18 en dwong zo een vijfde set af.
Hoewel Hovoc HS 1 in deze beslissende set op achterstand werd gezet, pareerde het team genadeloos en won het met 15-12 de set en dus de wedstrijd.

De dames van Hovoc waren te gast in Velden, waar ze - met de winst van vorige week op de koploper in het hoofd - vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. Hovoc DS 1 begon goed, maar kon op de belangrijke momenten niet doordrukken en verloor het eerste duel met 25-22. In de tweede set revancheerde de Horster dames zich en walsten ze met 16-25 over VC Velden DS 2 heen. Maar daarna maakte Horst teveel fouten en gaf het set drie (25-17) te gemakkelijk weg. De vierde set leverde een gelijk opgaande strijd op tussen de teams uit de derde divisie met over en weer set- en matchpunten. Het was echter Velden dat aan het langste eind trok en via 28-26 de wedstrijd in haar voordeel besliste (3-1).