Verslag H1 20 oktober

20 oktober 2014

Herenhoofdmacht Hovoc laat puntje liggen tegen Baarlo

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc heeft als koploper in de eerste klasse een puntje laten liggen tegen hekkensluiter Tupos uit Baarlo. Maar ook met de 1-3 winst en de bijbehorende vier punten heeft Horst goede zaken gedaan.

Tupos HS 1 heeft uit elk van haar gespeelde wedstrijden één punt behaald. Dat geeft aan dat het een verrassend spelende tegenstander is. Hovoc HS 1 coach Bob Soberjé had dit al door en het woord “mindset” was de kern van zijn openingsspeech. Toch liepen de Horster heren tegen een achterstand aan en gaven de eerste set aan een goed spelend Tupos af. Dit gaf dan ook meteen de underdog positie af en Hovoc profiteerde hiervan door in set twee goed haar eigen spel te spelen en deze naar zich toe te trekken.

In de derde set begon Tupos, door een slecht passend Hovoc, met een voorsprong van zes punten, maar dat werd alsnog omgebogen in een ruime zege. Zodoende was de eindstand een 1-3 overwinning voor Hovoc HS 1 en nog steeds op de koppositie. De heren uit Horst moeten wel alles op scherp houden, want over twee en vier weken wachten de nummers twee en drie. Daar zal dan het verschil gemaakt moeten worden om stevig op één te blijven.