Verslag H1 23 maart

23 maart 2015

Kampioenschap kan Hovoc niet meer ontgaan

Sinds Hovoc heren 1 haar enige concurrent om de titel in de eerste klasse met 4-0 opzij zette, is van spanning in de poule geen sprake meer. Toch is het kampioenschap nog niet binnen voor de Horster volleyballers, die nog vier wedstrijden op hun programma hadden staan. De eerste daarvan werd afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van Oikos HS 1.

Hovoc HS 1-coach Bob Soberjé liet al doorschemeren dat iedereen aan spelen toe zou komen, maar benadrukte zijn mannen het bij de orde van dag te houden. De vorige keer werd Oikos in Roermond met 1-3 verslagen, dus een tegenstander die van zich af kan bijten. De tribune was goed gevuld met thuis en uitspelend publiek en er hing een sportieve sfeer.

Hovoc begon geconcentreerd en Oikos bracht weinig aanvalskracht in en werd regelmatig af geblokkeerd. Een hoge servicedruk van Horst bracht de nekslag en de eindstand was 25-17. Met deze relatieve makkelijke overwinning werd de tweede set iets te mat gestart, hetgeen resulteerde in een achterstand van 14-19 aan de zijde van Hovoc. Dit bracht de Horster heren ertoe om een tandje bij te zetten. Moeizaam, maar degelijk werd de achterstand een 21-21 gelijk. De flow zat er goed in en zo ging de overwinning met 25-22 weer naar Hovoc.

Voorwaarts in de derde set was het een kwestie van uitspelen. Enkele wissels werden door Soberjé gebruikt om een paar basisspelers aan de kant te zetten. Toch wist Hovoc HS 1 met duidelijk kwalitatief verschil Oikos niet aan spelen toe te laten komen: 25-15 was een overtuigende score.

In de vierde set leefde de strijd op. Het publiek van Oikos bleef te allen tijde enthousiast en dat gaf de Roermondse mannen toch wat kracht. Bij een 22-24 achterstand voor Hovoc begon het penibel te worden. Een wissel voor de service werd gebruikt en het werd 25-24 voor Hovoc. Maar Oikos wist goed te verdedigen en boog haar achterstand om in 26-27 voorsprong om de set met 26-28 te winnen.

Maar met de 3-1 winst hoeven de Hovoc-heren uit drie wedstrijden nog maar vijf punten te pakken om kampioen te worden. Dat is dus nog slechts een kwestie van tijd.