Verslag H1 24 februari

24 februari 2014

Hovoc HS 1 maakt het niet af tegen Venlo

De volleybalmannen van Hovoc ontvingen in hun Dendron sporthal de formatie van Venlo. Nadat de Horster ploeg in de eerste set verzaakte het af te maken, greep het eerste team van Civitas haar kans. Hovoc HS 1 herpakte zich wel nog, maar meer dan een enkel punt behielden de Horstenaren niet over aan het omgeslagen duel.

Hovoc Heren 1 begon sterk aan de thuiswedstrijd, verdedigde vol verve en scoorde met gemak op haar eigen aanval. Met een 23-20 voorsprong leek de eerste set in kannen en kruiken. Maar een spannende reeks en twee foutservices op het cruciale moment, betekenden dat Civitas HS 1 alsnog met 28-30 met de eerste setwinst aan de haal ging.
Daarop walsten de Venlonaren door in de tweede set (11-25). In het derde bedrijf had Hovoc zich weer weten te herpakken en ontspon er zich een spannende strijd, die tot de laatste punten zou duren. Nu was het Horst dat met 25-23 aan het langste eind trok en haar inzet eindelijk beloond zag worden. Maar ondanks alle verwoede pogingen bleek Civitas in de vierde set niet te breken en togen de Venlose mannen met vier punten huiswaarts.

Bob Soberjé laat als coach van Hovoc HS 1 weten: “In de eerste set verzuimden we om vijf setpoints te verzilveren. Dat had daarna zijn weerslag op de rest van de wedstrijd. Door goed als team te blijven spelen, lukte het om de derde set te winnen. Maar helaas konden we het harde werken niet omzetten in winst in de laatste set. Ik ben echter positief over de getoonde inzet. Als we dit als team vol kunnen houden, moet dit in de resultaten zichtbaar worden."