Verslag H1 4 februari

4 februari 2013

Hovoc Heren 1 snoept punt af van Kerkrade

Na als hekkensluiter in de promotieklasse twee wedstrijden op rij te hebben gewonnen, was het eerste herenteam van volleybalvereniging Furos op haar hoede in de wedstrijd tegen Hovoc HS 1. Nogmaals stunten lukte Horst niet in haar Dendron sporthal, maar met één punt zijn de Noord-Limburgers desondanks tevreden.

"Onze doelstelling tegen de topteams is om setjes af te pakken, maar bovenal om onze jongere spelers speeltijd te gunnen", vertelt coach en trainer van Hovoc, Bob Soberjé. "Dat is beide gelukt. Iedereen heeft gespeeld en we hebben ook nog een set gewonnen van de nummer twee in onze poule. Dus ik kan niet anders dan tevreden zijn."

Horst liet zich in de eerst set enigszins overdonderen door de mannen uit Kerkrade (14-25), maar dat beeld draaide halverwege de tweede set om, toen Hovoc met meer lef, inzet en enthousiasme ging spelen. De Horster volleyballers verloren ook dit duel (21-25), maar trokken het sterke spel door naar de derde set.

Daarin nam de thuisspelende ploeg al snel een kleine voorsprong, die het met mooie rally’s en venijnig geslagen ballen vast wist te houden richting het einde van de set. Hovoc walste door en won zo dit derde bedrijf met 25-20.
Daarmee leek ook meteen al het kruid verschoten, want in de vierde set kwam Hovoc er niet meer aan te pas tegen Furos HS1, dat de wedstrijd via 12-25 met 1-3 wist te winnen en zo haar tweede plek verstevigde.