Verslag H1 8 april

8 april 2013

Hovoc verslaat Hajraa ruim

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc heeft in haar eigen Dendron sporthal met ruime cijfers gewonnen van Hajraa HS 3. Met een solide 3-1 winst en de bijbehorende vier punten heeft het Horster team in de laatste drie wedstrijden maar liefst veertien punten op haar conto kunnen bijschrijven en is de kans ontstaan dat nacompetitie alsnog wordt ontlopen.

Het feit dat Hovoc HS 1 sinds enkele weken met twee geblesseerde spelers kampt, kon niet verhinderen dat de ingezette winnende reeks kon worden doorgetrokken. In de wedstrijd tegen de studenten uit Eindhoven had de thuisclub dan ook absoluut de overhand in de eerste set (25-16). En hoewel Hajraa door haar foutenlast te verlagen nog wist aan te haken in het tweede bedrijf ging ook dit punt naar Horst (25-23).

Hovoc bleef vol vertrouwen en inzet haar spel brengen ondanks dat de Brabanders in de derde set hun servedruk opvoerden, hielden de Limburgers stand en wonnen ze dit duel met een nette 25-21. In de vierde set kwam Hovoc HS 1 al vroegtijdig op een achterstand, welke mede door een gebrek aan een zuivere pass niet meer kon worden bij gebeend. Zo ging de laatste set met 19-25 naar Hajraa en de wedstrijdwinst met 3-1 naar Hovoc.

In de stand in de promotieklasse is Hovoc HS1 daarmee Nuvo ’68 HS 1 voorbij gegaan. Maar met nog twee wedstrijden te spelen voor Nuenen en één voor Hovoc en een onderling verschil van slechts één punt, heeft Hovoc de situatie niet in eigen hand. In het ergste geval volgt er voor de Hovoc heren op 27 april nacompetitie, waarbij de Horstenaren dan spelen voor klassebehoud.