Verslag H1 9 december

9 december 2013

Horst verslaat Venray in streekderby

Het selectieteam van de herenafdeling van Hovoc speelde afgelopen zaterdag in haar Dendron sporthal de streekderby tegen Venray. In de gelijk opgaande volleybalwedstrijd kwam het tot 2-2 in sets, waarna de thuisspelende ploeg in de verlenging alsnog de winst naar binnen wist te slaan (3-2).

Beide teams kennen elkaar goed. Twee spelers van ActiveRooy HS 1 hebben enkele jaren geleden namelijk een paar jaar in Hovoc HS 1 gespeeld. Aan het volleybalnet was het dus een hartelijk weerzien van wederzijds bekenden.
Horst liet zich er niet door afleiden en startte fanatiek. Met de vreugde die van de gezichten was af te lezen, won het de eerste set (25-21).

Maar het als negende geplaatste ActiveRooy wist in de tweede en derde set haar kansen te pakken en zich terug in de wedstrijd te knokken. Via 21-25 en 20-25 stond het een set voor. Hovoc gaf zich echter niet zomaar gewonnen, acteerde als een team en speelde vol optimisme. De Horster mannen trokken de vierde set naar zich toe en brachten zodoende de stand weer in evenwicht.
In het beslissende vijfde bedrijf wist Hovoc HS 1 haar stabiele pass te handhaven en veel directe punten te scoren met haar aanval. Na een enerverende pot volleybal won Horst dan ook terecht met 3-2 de derby tegen Venray.

Aanstaande zaterdag speelt het eerste herenteam van Hovoc wederom thuis. Dan wordt om 19.00 uur het tweede team van Voerendaal ontvangen in de Dendron sporthal. De Horster dames van Hovoc spelen gelijktijdig op het naastgelegen veld tegen VCE/PSV DS 1. Dat biedt dus een unieke gelegenheid om beide selectieteams van Hovoc gelijktijdig aan het werk te zien.