Verslag H1 9 maart

9 maart 2015

Hovoc-heren stevenen af op kampioenschap

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse, door in Urmond met 0-4 van de nummer twee te winnen. Daardoor staat Horst met nog vier wedstrijden te gaan nu twaalf punten los op ADC HS 1 en stevent Hovoc HS 1 af op een directe promotie.

De wedstrijd van de Horster mannen tegen ADC zou dé wedstrijd zijn die het verschil zou moeten maken. Ondanks de voorsprong van zeven punten in de ranglijst van Hovoc ten opzichte van Urmond, begon de koploper gespannen aan de eerste set. Het was een mooi spel om naar te kijken. Geen van de teams leek de overhand te hebben en de ander ruimte te geven. Elk punt werd zwaar bevochten en slim spel werd afgewisseld met brute kracht. De Hovoc-heren hielden te allen tijden het hoofd koel en met 27-29 werd de eerste set binnen gehaald.

Een last leek van de Horster schouders gevallen, want de tweede set werd zwak begonnen. Voor ze het door hadden keken de heren tegen een 9-2 achterstand aan. Hovoc-coach Bob Soberjé hamerde de spelers op de gemaakte afspraken. De strijd werd feller en de het was de routine die Hovoc HS 1 in huis had die ze de achterstand puntje voor puntje deed doen wegwerken. Wederom was het einde bloedstollend. ADC begon als eerste met een setpoint, maar ook hier hield Horst de situatie koelbloedig onder controle en werd de set met 24-26 binnen gehaald.

Hovoc had de hele wedstrijd een sterk blokkerend spel. De strijdlust van ADC leek na twee verloren sets gebroken. De derde set ging dan ook ruimschoots naar de Horster heren: met 17-25 was ADC geen partij. Het sterk spelen werd onafgebroken voortgezet en al snel had Horst in de vierde set een voorsprong die het niet meer weg gaf. Met 23-25 werd de laatste set afgesloten en een 0-4 overwinning was een feit. Vijf punten uitgelopen op ADC geeft een bijna onoverbrugbare voorsprong van twaalf punten. Het kampioenschap in de eerste klasse staat bij Hovoc HS 1 voor de deur.