Verslag D1 22 april

22 april 2013

Dames Hovoc halen nacompetitie

Hovoc DS 1 verloor in Eindhoven met 3-1 van VCE/PSV, maar dat ene gewonnen setje was genoeg om directe degradatie te ontlopen. De vrouwen uit Horst passeerden op de ranglijst nog Activia DS 2, dat met 4-0 verloor van VC Limac. Hovoc moet nu promotie/degradatie-wedstrijden gaan spelen om zich alsnog te handhaven in de derde divisie.

De krachtmeting in Eindhoven was voor de Hovoc-dames de laatste competitiewedstrijd en tevens de laatste kans om zich te verzekeren van nacompetitie. Maar dan moesten er door Horst wel punten gepakt worden tegen het als achtste geklasseerde PSV DS 1.
Daar was aan Horster zijde in de eerste set niets van te zien. De serve van PSV resulteerde bij het uitspelende team in wegketsende ballen, waardoor de Brabanders eenvoudig met 25-17 wonnen.
In de tweede set wist Hovoc de spanning van de wedstrijd los te laten en ging het haar eigen spel spelen. Het leverde een spannende strijd op die slechts nipt werd verloren door Horst; 28-26. Coach Henk Berkhout beklaagde zich achteraf over de lijnrechter, die in de tweede set maar liefst drie keer een verkeerde beslissing nam in het nadeel van de Horster vrouwen.

Het derde bedrijf werd door Hovoc vol enthousiasme ingezet. Dit maal was het PSV dat de ballen om de oren en voor de voeten kreeg en de Horster dames behaalden via 19-25 het benodigde punt om directe degradatie te ontlopen. In de vierde en laatste set had Eindhoven weer de overhand (25-22), maar ondanks het 3-1 verlies van Hovoc waren daar enkel opgeluchte en blije gezichten te zien.
Aanstaande zaterdag speelt Hovoc DS 1 in Nistelrode tegen Particolare/DS DS 1 en Sportivo DS 2 haar P/D-wedstrijden met als inzet handhaving in de derde divisie.