Verslag D1 29 april

29 april 2013

Dames Hovoc weten zich niet te handhaven

Hovoc DS 1 wist vorige week nog ter nauwer nood directe degradatie te ontlopen en zich te verzekeren van nacompetitie. Maar helaas voor de vrouwen uit Horst is in hun promotie/degradatie-wedstrijden alsnog het doek gevallen en heeft Hovoc zich niet weten te handhaven in de derde divisie.

In de verlenging van het volleybalseizoen trad Hovoc in Nistelrode aan tegen Particolare/DS DS 1 en Spivo DS 2. Enkel de winnaar van het driekamp - om wedstrijden van twee gewonnen sets - zou een plek in de derde divisie verdienen en dat bracht de nodige wedstrijddruk met zich mee. De Horster dames konden niet goed met die spanning overweg en dat resulteerde in een hoge foutenlast. Zowel de serve als de pass en de aanval lieten te wensen over. Particolare leek tegen zes individuen te spelen in plaats van tegen een team en won de eerste set terecht met 19-25.
Hovoc coach Henk Berkhout voerde daarop voor het tweede duel enkele wijzigingen door die goed gevolg kregen. Met enthousiasme en lef kwam het tot een productieve serve en sterkere blokkering. Zo wist Horst de dames uit Den Dungen met 25-22 af te troeven en de stand daarmee gelijkt te trekken.
In de derde en beslissende set kwam Hovoc al snel op een grote achterstand (2-8), die onoverbrugbaar bleek (6-15), en zo won Particolare/DS DS 1 met 1-2 van Hovoc.

Omdat Particolare vervolgens in haar wedstrijd tegen Spivo DS 2 nogmaals won (2-0), was Particolare daarmee al de winnaar van het driekamp en dus de promovendus naar de derde divisie. Voor Hovoc en Spivo stond er in de afsluitende wedstrijd dus in principe niets meer op het spel.
Hovoc DS 1 speelde tegen de vrouwen uit Spijkenisse weer onbevlogen en op alle vlakken beter dan in de eerste wedstrijd. Spivo had het nakijken en werd met 20-25 en 10-25 eenvoudig aan de kant gezet (0-2).
Hoewel Hovoc daardoor gedegradeerd is, heeft het wel een goede positie verworven in de klassering als aanvulling, in het geval er door het wegvallen van teams uit de divisies alsnog een plek vrij mocht komen in de derde divisie.

Tegelijkertijd met de selectie van Hovoc speelde het vierde team van de damesafdeling ook haar P/D-wedstrijden in Nistelrode. Hovoc DS 4 streed samen met VVC-Vught DS 3 en Olsredlem DS 2 in een driekamp om een plaats in de tweede klasse.
Omdat Hovoc tegen de Brabanders na een spannende wedstrijd met 1-2 (25-22, 19-25, 14-16) won en vervolgens Melderslo met 2-0 (25-17, 25-16) aftroefde, is Hovoc DS 4 daardoor naar de tweede klasse gepromoveerd. Een schitterende prestatie van deze jonge volleybaldames uit Horst.