Verslag D1 4 november

3 november 2013

Hovoc Dames winnen in Maastricht

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc wist afgelopen zaterdag in een belangrijk duel tegen Jokers VC DS 1 met 1-3 te winnen. In Maastricht viel eindelijk alles op zijn plaats voor de Horster vrouwen en werd het sterke spel gedurende de gehele wedstrijd terecht beloond met vier wedstrijdpunten.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok Hovoc DS 1 vol vechtlust van leer tegen de Maastrichtse dames. Het spelletje aan Horster zijde verliep gesmeerd. Mede door de goed lopende diagonaal kende het spel aan het net een sterke spreiding, hetgeen resulteerde in variatie in de aanval. Harde slagen werden afgewisseld met bekeken aanvallen en korte tikballen opgevolgd door diepe geplaatste ballen. De eerste drie sets gingen dan ook via driemaal 22-25 naar Horst.

Ondanks dat Hovoc DS 1 coach Henk Berkhout zijn dames in de vierde set op scherp zette, was het Jokers dat de ballen wist te scoren en een voorsprong te nemen. De Horster dames wisten echter een knop om te zetten en punt voor punt de achterstand in te lopen. Ondanks deze vechtlust mocht dat echter niet meer baten en ging het laatste bedrijf met 19-25 naar Jokers VC DS 1.
De 1-3 winst in Maastricht stemde Hovoc echter meer dan tevreden. Niet alleen door de vier wedstrijdpunten, maar vooral door het getoonde sterke en stabiele volleybalspel.