Verslag Hovoc D1 & H1 13 april

13 april 2015

Hovoc-teams winnen voor thuispubliek

Zowel het eerste heren- als damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft voor thuispubliek gewonnen. In de Dendron sporthal kreeg het Horster publiek twee aantrekkelijke wedstrijden voorgeschoteld. De heren, reeds kampioen in de eerste klasse, wisten Voerendaal met 4-0 opzij te zetten en de dames stelden dankzij een overtuigende 3-1 overwinning handhaving in de derde divisie veilig.

Voor Hovoc DS 1 was het duel tegen Bok DS 1 uit Kapelle een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. De Horster dames begonnen matig, maar door een hoge foutenlast aan de andere zijde van het net, werd de achterstand niet groot. Een paar sterke servicebeurten verder werd Bok onder druk gezet en sloeg Hovoc de eerste set binnen (25-13). In het tweede bedrijf werd het goede spel gehandhaafd en met wederom veel servicedruk had het team uit Kapelle met 25-15 het nakijken.
Toch wist Bok zich in de derde set te herstellen en kwam Hovoc niet tot scoren, waardoor de gasten ermee aan de haal gingen (17-25). Maar dankzij de gedrevenheid van het Horster vrouwenteam werd de vierde set (25-20) en daarmee de wedstrijd (3-1) vol overtuiging winnend afgesloten. Na afloop werd Henk Berkhout na zes jaar trainen en coachen van Hovoc DS 1 met een daverend applaus door zijn team en het publiek bedankt voor zijn inzet, die ertoe geleid heeft dat Horst zich met een achtste plaats in de derde divisie heeft weten te handhaven.

De Hovoc-heren, al twee weken kampioen, troffen thuis Voerendaal. Coach Bob Soberjé moest zijn laatste doelstelling “mannen, ik wil die 100 punten” nog even kenbaar maken. Met 100 punten kampioen worden is een ongekend succes en weinigen in de volleybalwereld krijgen dat voor elkaar. De wedstrijd tegen VC Voerendaal HS 2 had zelf niet echt een spectaculair verloop. De tweede set kwam Voerendaal met 25-21 nog dichtbij, maar dat was meer vanwege het ontspannende karakter van de heren van Hovoc. De eerste set was ruimschoots met 25-13 gewonnen en de derde en vierde set met 25-18 en 25-20. Hovoc staat nu met 96 punten bovenaan en de laatste wedstrijd speelt de kampioen van de eerste klasse komende zaterdag tegen Landgraaf.