Verslag Hovoc D1 & H1 24 november

24 november 2014

Ongeslagen Hovoc-heren blijven winnen

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc heeft al haar tot toe negen gespeelde wedstrijden gewonnen. Daarmee staan de Horster mannen met vier punten voorsprong op kop in de eerste klasse. Afgelopen zaterdag werd Oikos HS 1 met 1-3 verslagen, terwijl de Horster damesformatie het voor thuispubliek met 1-3 moest afleggen tegen Venray.

In de aanloop naar het volleybalseizoen 2014/2015 troffen Horst en Venray elkaar al eens, dus Hovoc-coach Henk Berkhout wist de sterke en zwakke punten van ActiveRooy DS 1 aan zijn dames mee te geven. Hovoc DS 1 begon met een goed en verzorgd spel, hetgeen tot de eerste twintig punten een gelijk opgaande wedstrijd opleverde. Toch ging de eerste set (21-25) naar de Venrayse dames. In set twee bleef Hovoc als team sterk spelen en nam het een voorsprong. Toch was het wederom ActiveRooy dat de set won (24-26).

Ondanks de 0-2 achterstand in sets waren de Horster dames erop gebrand te laten zien wat ze in huis hadden en werd Venray onder druk gezet, met een dikke setwinst tot gevolg; 25-12. Alle inspanningen van Hovoc in de vierde set ten spijt, werd dat meteen de laatste set. Via 22-25 won ActiveRooy de set en daarmee met 1-3 de wedstrijd.

“Dramatisch”, vatte coach Bob Soberjé het verloop in de tweede set tijdens een time-out ten overstaan van zijn Hovoc-heren samen. Horst was de wedstrijd in Roermond ingegaan met een lichte overwinningsroes van de afgelopen wedstrijden en dat werd keihard afgestraft. Met moeite haalde Hovoc HS 1 de eerste set binnen, maar nog niet overtuigd van het blijven vechten voor elk punt werd Horst in de tweede set afgemaakt. Met een setstand van 25-13 voor Oikos HS 1 was dat een pijnlijke les.

De derde set duizelde het de Horster heren nog, maar halverwege vond er een krachtig herstel plaats en werd na een achterstand de derde set gewonnen met 21-25. De juiste flow nu helemaal hervonden, was de laatste set een kleine revanche van de tweede set; 13-25 winst voor Hovoc HS 1. De heren hebben vier punten meegenomen naar Horst en zijn daarmee één punt verder uitgelopen op de nummer twee, ADC HS 1.