Verslag Hovoc MB 1 vs. NULC U19

17 april 2015

Verslag Hovoc MB 1 & JB 1 vs. Newcastle-under-Lyme College U19

Donderdag 16 april stond voor Hovoc Meisjes B1 een oefenwedstrijd op het programma tegen de meiden van het Newcastle-under-Lyme College (NULC) U19. De hele week was NULC in Noord-Limburg te gast voor uitwisselingsprogramma en trainingsstage. Naast volleybal waren dit ook o.a. de zwem-, atletiek- en voetbalteams van NULC.

Zowel de “boys and girls” van deze Engelse National Volleyball Academy U19 meldden zich om 17.15 uur bij onze Dendron sporthal. De jongens speelden gelijktijdig een oefenwedstrijd tegen Hovoc JB 1.
Bij de eerste ontmoeting was het voor Hovoc even opkijken tegen de Engelse meiden, die allemaal 17 jaar of ouder waren. Dit bracht een gezonde spanning bij de Hovoc-meiden van MB 1 en er werd fanatiek met de warming-up gestart. Al snel bleek het niveau gelijkwaardig en kon dit wel een leuke interland worden.

Met ijsjes in het vooruitzicht bij winst, begonnen de meiden van Hovoc vol zelfvertrouwen aan de eerste set. De Engelse meiden moesten duidelijk even wennen aan de Horster atmosfeer, waardoor Hovoc snel op een aantal punten voorsprong kwam. De rally’s gingen mooi gelijk op, maar halverwege de set kwam NULC langzaam voorbij door een aantal servicefouten van de kant van Hovoc. Er werd nog goed teruggevochten, maar uiteindelijk wisten de “girls” de eerste set te winnen met kleine voorsprong.

Hovoc MB 1 was nu nog meer gedreven en zag toch kansen, want van deze oudere meiden moest zeker een set gepakt kunnen worden. Ondertussen was de tribune al aardig vol gelopen. De start van de tweede set was wat lastiger en Horst kreeg wat meer moeite met de service van enkele Engelse meiden. Hierdoor kwam Hovoc minder aan het aanvallen en wist NULC uit te lopen. Maar het plezier en vechtlust bleef bestaan en Hovoc gaf niet op. Het werd een strijdlustige inhaalrace aan het einde van de set en er werden zelfs aanvallen vanuit het achterveld gescoord. Maar het mocht voor MB 1 niet meer baten om de set te winnen.

De derde set kende een zelfde verloop als de tweede, waarin Hovoc moeite had met de servicepass. Ook begonnen enkele Engelse meiden wat gemenere hardere ballen te spelen en kwam het leeftijdsverschil in kracht en inzicht iets naar voren. Ondanks weer een goed slot wist MB 1 ook de derde set niet te winnen.

De Horster meiden wilden toch nog wel een set winnen van NULC, dus werd er in de vierde set nog een tandje opgeschakeld. Met echt moeilijke ballen en goed afblokken werd de laatste set een gelijk opgaande strijd. Vol enthousiasme werden veel ballen gered en werd het nog een leuk slot voor het publiek, maar ook de vierde set wist Hovoc MB 1 net niet te winnen. De Engelse meiden ging helaas met de volle winst naar huis.

Al met al een heel leuke en leerzame wedstrijd. Met dank aan de scheidrechter Elke, die van de gasten een shirt van het Engelse Nationaal Olympisch team als aandenken kreeg. Hovoc MB 1 heeft heel goed gevolleybald en laten zien dat de jongere meiden in Nederland goed meekunnen met een hoger niveau in Engeland. Ondanks dat Hovoc geen set heeft kunnen winnen, kwamen de meiden met plezier van het veld en is deze wedstrijd zeker voor herhaling vatbaar.