Vijf volleybalverenigingen in Horst aan de Maas bekrachtigen samenwerking

15 juni 2018

Vijf volleybalverenigingen binnen de gemeentegrenzen van Horst aan de Maas gaan samenwerken teneinde met vereende krachten de jongens- en herenafdelingen een impuls te geven. Na de officiƫle bekrachtiging van de samenwerking, die onlangs plaatsvond, is de eerste concrete daad het gezamenlijk inschrijven van jongensteams in de NeVoBo-competitie.

De volleybalclubs van ATHOS (Sevenum), HOVOC (Horst), AVOC (America), HVC (Hegelsom) en VCM (Meterik) bevinden zich binnen een oppervlak van een paar vierkante kilometer binnen de gemeente Horst aan de Maas. De verenigingen, welke qua structuur en organisatie erg op elkaar lijken, lopen tegen dezelfde vraagstukken aan. Om aan de vraag en aanbod bij het jongens- en herenvolleybal te kunnen voldoen, zijn de handen ineen geslagen.

Bevolkingskrimp en vergrijzing zorgen ervoor dat het ledenaantal bij met name de jongens- en herenafdelingen van de volleybalverenigingen onder druk staat. Door de overeenkomst kunnen de vijf clubs dat knelpunt het hoofd bieden en alsnog volwaardige teams op het juiste niveau aanbieden. Het bestuur van elk van de vijf verenigingen heeft er het volste vertrouwen in dat de samenwerking voor hun leden gaat resulteren in meer volleybalplezier.