Volleybal Extra genomineerd voor Sportgala Peel en Maas

20 februari 2015

Volleybal Extra, de zogenaamde G-volleyballers van Hovoc uit Horst, zijn donderdag genomineerd voor het Sportgala Peel en Maas. Naast de sporttrofeeën in de vijf categorieën (talenten, sportvrouw/-man, sportploeg en de gemeentelijke trofee) wordt voor de tweede keer ook de “Iedereen Kan Sporten”-prijs uitgereikt aan een sporter met een beperking.

Het project “Iedereen Kan Sporten” (I.K.S.) is erop gericht om meer mensen met een beperking structureel te laten sporten en meer aan landelijke of regionale sportevenementen te laten deelnemen. Omdat het team van Hovoc Volleybal Extra uit spelers afkomstig uit Horst aan de Maas én Peel en Maas bestaat, komt het in de buurgemeente in aanmerking voor nominatie.

Volleybal Extra is in 2007 gestart met drie leden en is uitgegroeid tot een groep van negen spelers en speelsters in de leeftijd van 11 tot 24 jaar. Het veel bewegen en lekker bezig zijn met een bal is goed voor de motorische ontwikkeling. Volleybal is een mooie, maar ook een moeilijke sport en hierom wordt het zogenaamde circulatievolleybal gespeeld. De beperkingen in het team zijn divers, maar ieder doet op zijn niveau mee, werkt zich met veel plezier in het zweet en slaat bijna nooit een training over.

De tweede genomineerde in de categorie I.K.S. is tennister Femke Cobben, die als vierdejaarsstudente als doel heeft om deel te nemen aan de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. In 2009 ontdekte ze het tafeltennis en werd in 2014 derde bij het Hongaars Open. Ze tennist bij TTC Panningen ’74.

De derde en laatste genomineerde voor de I.K.S.-prijs is veelzijdig sportster Sanne Simons: ze is een voorbeeld voor veel G-sporters. Haar sporten zijn judo, handbal en paardrijden. Ze is lid van het Handbal Extra team in Venlo. In het judo hoopt ze binnenkort haar eerste DAN te halen.

Het Sportgala Peel en Maas 2014 vindt plaats op vrijdag 10 april 2015 om 19.30 uur in DOK6 in Panningen. In een programma met een sportieve en muzikale omlijsting, worden dan de winnaars bekendgemaakt en gehuldigd.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Hovoc Volleybal Extra.
Zie ook: www.sportgalapeelenmaas.nl