Volleyballen onder de Horster zon

19 mei 2015

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2015 organiseert volleybalvereninging Hovoc voor de 48e keer het Horster Volleybaltoernooi. Twee dagen lang staat het grasveld achter de Dendron sporthal in Horst dan in het teken van volleybal. Voor alle leeftijden is er de mogelijkheid een balletje te spelen. Van recreatieve volleyballers tot en met competitiespelers, iedereen is dan welkom, al is het maar om de spelers aan te moedigen of van de wedstrijden te genieten. Want onder het genot van een hapje en een drankje is het op ‘t doorgaans zonnige toernooiterrein prima toeven.

Op vrijdagavond wordt er beachvolleybal op gras aangeboden. Er is een dames-, een heren- en een mix-klasse. In alle klasses wordt er gespeeld op drie verschillende niveaus, te weten hoog, midden en laag. Bij laag wordt er vier tegen vier en bij de andere niveaus drie tegen drie gespeeld. Naast de reguliere poules zal dit jaar een aparte “Dreumel”-poule opgezet worden. In deze poule kunnen alle Dreumelleden, van prinsen tot raad van elf, een kans wagen tegen het gezelschap en de organisatie van de Horster boerenbruiloft, die in 2015 in handen van Hovoc was. Het toernooi start vrijdag om 18.30 uur en rond de klok van 22.00 uur wordt het toernooi gezellig in de tent afgesloten, onder de dampende beats van DJ Angel.

Op zaterdagmorgen is het de beurt aan de jeugdvolleyballers binnen Horst aan de Maas en omstreken om hun kunsten te vertonen. Niveau 1, 2 en 3 spelen van 10.00 tot 12.30 uur. Niveau 4, 5 en 6 en de C-jeugd gaan van 10.00 tot 15.00 uur het veld op. Van oudsher trekt het Horster Volleybaltoernooi veel jeugdteams en ook deze editie worden er weer veel inschrijvingen verwacht.

Op zaterdagmiddag vanaf 13.15 uur is het dan de beurt aan de A- en B-jeugd en de recreanten en senioren. Voor de recreanten is er een recreatieve poule, zonder actieve spelers, en een open klasse. Recreatief kan er gespeeld worden door dames-, heren- en mix-teams. In de open klasse zijn er alleen mix-poules. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte poule voor bedrijventeams en een aparte poule voor ketenteams gevormd. Op zaterdag duurt het programma tot 19.00 uur. Daarna worden de winnaars van het toernooi gehuldigd en het Horster Volleybaltoernooi in alle gezelligheid afgesloten.

Voor meer informatie over het toernooi en aanmelding ervoor zie: http://www.hovoc.nl/activiteiten/horster-volleybaltoernooi