Volleybalmannen vieren 250-jarig jubileum

20 februari 2014

Het derde herenteam van volleybalvereniging Hovoc uit Horst speelt al jaren samen en is een echt vriendenteam. Dit seizoen spelen de negen heren samen in totaal al 250 jaar volleybal.

“We organiseren als team ieder seizoen minimaal twee feestavonden. Vaak gaat dat vergezeld met een barbecue en toen we eind vorig seizoen bij elkaar zaten, vroegen we ons af hoe lang we nu allemaal al volleybal spelen”, vertelt Reinier Meesters, de aanvoerder van het team. “Precies in dit seizoen blijkt dat bij elkaar opgeteld maar liefst 250 jaar te zijn.”

Ter gelegenheid van dit 250-jarig jubileum besloot Hovoc Heren 3 een feestavond te organiseren voor de hele vereniging. Geen receptie of iets dergelijks, daar houden de mannen niet van, maar gezellig feesten en biertjes drinken. Niet alleen alle leden zijn welkom, maar iedereen die zich op enige wijze hierbij betrokken voelt. Daarnaast zijn ook alle oud-teamgenoten, trainers en coaches waar de huidige teamleden de afgelopen 25 jaar mee hebben gespeeld, uitgenodigd.

“We spelen allemaal al erg lang volleybal, dus ik ben op zoek gegaan in oude infoboekjes, Echonieuws en de ledenadministratie om alle namen gevonden te krijgen”, aldus Jan van de Pasch. “Uiteindelijk kwamen we uit op ruim 130 personen, die we allemaal hebben uitgenodigd.” Jan zelf is met een leeftijd van 53 jaar overigens de oudste speler in het team en speelt zelf al bijna 40 jaar volleybal. Aan stoppen denkt Jan nog niet: “Zolang ik het fysiek aankan en plezier houd in het spelletje ga ik door.”

Op zaterdag 22 februari aanstaande wordt het feest gevierd in de kantine van de Dendron sporthal in Horst. De mannen van Heren 3 spelen eerst om 17.00 uur nog hun thuiswedstrijd tegen rivaal VC Meterik Heren 2. Een belangrijke wedstrijd, want het seizoen is tot nu toe erg succesvol. Het team staat op dit moment op de eerste plaats in de competitie en een kampioenschap lonkt. Na deze wedstrijd speelt Heren 1 van Hovoc om 19.00 uur tegen het Venlose Civitas Heren 1. Na afloop van deze wedstrijd barst het jubileumfeest los.