Wedstrijdverslag H1 en D1 - 29-10-2022

1 november 2022

Hovoc HS1 – ZVH H2 / 29-10-2022

Zaterdag 29 oktober speelden de mannen van Hovoc tegen het tweede team van Zevenhuizen. Heren 1 stond voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plek in de 2e divisie en de mannen hadden punten nodig om dit seizoen te handhaven.

Er werd sterk begonnen aan de wedstrijd. In de beginfase van de eerste set stond er 6-2 op het scoreboard voor Heren 1. ZVH pakte vervolgens de draad op en slordige services aan de kant van Hovoc zorgde ervoor dat het 8-8 werd. Hierna ging het gelijk op waarna Zevenhuizen bij een stand van 19-19 aan het langste eind trok en de eerste set won met 21-25.

In de tweede set maakten de Horster mannen minder foutjes en de side-outs werden meteen gescoord, waardoor er een 23-19 voorsprong werd behaald. Door een moeilijke service serie tegen gecombineerd met een zwakke pass, kwam ZVH erg dichtbij setwinst, maar toch wist Heren 1 staande te houden en de set te pakken met 27-25.

Set 3 was identiek aan de eerste set. Slordige foutjes werden gemaakt en ook werd de slechte pass van de vorige set meegenomen de derde set in. Dit resulteerde in een 16-25 verlies.

Met een stand van 1-2 tegen werd de vierde set vol goede moed begonnen. Er viel zeker nog wat te halen uit deze wedstrijd. En dat gebeurde zeker. Heren 1 pakte het spel goed op, ondanks dat er twee gele kaarten gegeven werden. De pass werd netjes verzorgd, er werden servicereeksen neergezet en de blokkering schepte veel ballen uit de lucht. ZVH werd volkomen bedolven onder het sublieme spel van Hovoc. Set 4 werd overtuigend gewonnen met 25-14.

Helaas uitte dit sublieme spel zich niet in de vijfde set. Wederom een wisselvallige pass en een erg sterk spelende middenaanvaller zorgden voor een 1-8 achterstand. De Horster mannen probeerden zich nog terug te knokken, maar dit mocht niet meer baten. Eindstand: 9-15 (2-3 verlies).

Aankomende zaterdag speelt Heren 1 tegen Hajraa uit Eindhoven, de oude club van coach Pim Janssen.

Afgelopen zaterdag heeft Hovoc Dames 1 wedstrijd gespeeld op het thuishonk tegen VCE/PSV D1 uit Eindhoven.

Om te beginnen moet er even vermeld worden dat het Super Zaterdag was; Heren 1 én Dames 1 van de Horsterse volleybalclub speelden op het thuisfront! Hier werd natuurlijk al een week naar toe geleefd en zo waren de meiden nóg enthousiaster dan anders.

Maar goed, even terug naar de wedstrijd. Eindhoven dus. Na een goede voorbereiding op de trainingen, de voorbespreking en de wedstrijdwarming-up waren de Tigers klaar om te knallen.

In set 1 werd dit meteen waargemaakt, Hovoc begon aan de wedstrijd en met meteen een sterke servicedruk, goede verdediging en een goede aanvalskracht haalt Horst de set binnen met een stand van 25-8. Hier hoeven we niet meer woorden aan vuil te maken.

Set 2 verliep voor de dames nog steeds stabiel en zonder al te grote verassingen. De meiden bleven bij hun eigen taak en lieten zich niet gek maken door nieuwe tactieken die de tegenstander toepaste. Ook deze set halen ze binnen zonder kleerscheuren met een eindstand van 25-15.

In set 3 had Hovoc het iets zwaarder. De servicedruk nam ietwat af en de verdediging zakte wat in. Hierdoor kwamen ze op achterstand te staan. Dit hield de dames echter niet tegen om te vechten voor de set. Zo gezegd, zo gedaan. Met een flinke servicereeks en een aantal slimme prikballen net achter het blok weten de dames de set toch binnen te hengelen, met een stand van 25-23.

Nu was het alleen nog maar de laatste set winnen voor de maximale punten. Horst begon vastberaden aan de set, echter de praktijk wees toch uit dat ze,  door eigen fouten én weinig servicedruk, tóch de set hebben laten liggen met een stand van 20-25.

Desalniettemin heeft Hovoc DS1 de wedstrijd gewonnen met 3-1! Dit is uiteraard gevierd met een hapje en een drankje in de kantine. Volgende week zaterdag moeten de dames nog een keer spelen op het thuishonk! Komen jullie ook?