Zowel heren als dames beginnen competitie met overwinning

25 september 2023

Heren 1
Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie op het programma voor de Horster volleybalmannen. In de Dendron Sporthal nam Hovoc HS1 het op tegen Volley Lek en IJssel HS1, een fusieteam uit Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Hovoc liet in set 1 duidelijk zien dat ze nog niet wakker waren. Veel persoonlijke fouten en ballen die uit of in het net geslagen werden zorgden voor een achterstand. Volley Lek en IJssel kwam op een voorsprong van 7-11 waarna Coach Pim Janssen een time-out aanvroeg. Na een sterke service-serie kwam Hovoc weer op gelijke hoogte. Op een stand van 18-18 wisten de Horster mannen het verschil te maken en set te winnen met 25-22.

In set 2 ging de foutenlast omlaag aan de Horster kant. Een sterk side-out spel van beide ploegen zorgde voor een gelijke stand. Door wat rommelige rally’s wist Hovoc vroeg in de set hun voorsprong niet te pakken, maar boven de 20 punten hielden de mannen het hoofd koel en maakte de set af met 25-20.

Net zoals de vorige twee sets lukte het niet om vroeg een voorsprong te pakken. Heren 1 kakte in, de passlijn werd onder druk gezet en Volley Lek en IJssel kwam steeds meer in hun eigen spel. Enkele wissels aan de Horster zijde konden de voorsprong van Volley Lek en IJssel niet drukken. Set 3 ging verloren met 19-25.

In set 4 was het alles of niets. Hovoc was gebrand hun eerste competitiewedstrijd voor hun thuispubliek te winnen. Er werd sterk begonnen. Meer enthousiasme werd het veld ingebracht vanuit de zijlijn en ook het publiek ging ervoor staan. Volley Lek en IJssel werd onder druk gezet, zowel passend als aanvallend. Heren 1 liet eindelijk zien hoe ze moesten volleyballen en wonnen de set met 25-20.

Een 3-1 overwinning als eerste wedstrijd voelt altijd lekker, maar toch zat het extra puntje er wel in. De komende week wordt er weer hard getraind om het zaterdag op te nemen tegen Volley2B, in Bergschenhoek. Hier heeft Heren 1 nog wat goed te maken….

Dames 1
Zaterdag 23 september stond de eerste officiële competitiewedstrijd op het programma voor Hovoc Dames 1. Om 12:30 uur werd er in Tilburg gespeeld tegen Volley Tilburg Dames 2. Dit was iets anders dan de vertrouwde Dendron Sporthal, maar dat maakte het doel voor de dames niet anders: de competitie moest winnend begonnen worden.

De eerste set begon niet helemaal soepel, Tilburg scoorde veel en pakte verdedigend veel ballen. Toch kwam Hovoc redelijk snel weer in het spel waardoor het vanaf een stand van 11-11 gelijk op ging. Om beurten maakten de teams een punt, waardoor de set spannend bleef. Boven de twintig punten had Tilburg een erg goede service en liep bij Hovoc het spel even iets minder soepel waardoor Tilburg wat kon uitlopen. De dames uit Horst herpakten zich snel, maar de stand was nog 24-23 voor Tilburg. De coach van de tegenstander besloot om een dubbele time-out aan te vragen in de hoop de servicereeks van Hovoc te doorbreken en dus zelf de set te winnen. De service bleef goed, maar helaas wist Tilburg een punt te maken, en zo de set met 25-23 te winnen.

Voor de tweede set moest het roer om en gingen de dames vrijer spelen maar vooral ook meer plezier maken in het veld. Een krachtig begin zorgde voor een voorsprong van 6 punten. De dames maakten de ballen mooi af en ook verdedigend liep het beter. Door het enthousiasme kreeg Hovoc zelf meer energie en kon Tilburg niet het niveau uit de eerste set bereiken. Aan het einde van de set wisten de Brabantse dames een paar tactische ballen te scoren, maar uiteindelijk won Hovoc toch de set met 17-25.

Deze lijn wilden de dames uit Horst graag vasthouden. De derde set begon helaas met een achterstand, waarbij Tilburg ver uitliep, naar 9-2. Een time-out voor Hovoc bracht rust en focus waarna bij 11-11 een gelijke stand werd bereikt. Het harde werken werd doorgezet, waardoor de Horster dames een voorsprong te pakken kregen en Tilburg net zoals in de vorige set dit niet meer kon bijbenen. Met 18-25 werd de set gewonnen.

Het plan was om de vierde set de laatste te laten zijn, en met de winst naar huis te gaan. Net zoals in de tweede set werd er sterk gestart, wat resulteerde in een voorsprong van vijf punten. Gedurende de gehele set werd er hard gewerkt voor elke bal en werd het Tilburg zo lastig mogelijk gemaakt. Zij wisten veel ballen van de grond te halen maar ook de verdediging van Hovoc was steeds alert. Het publiek in Tilburg roerde zich ook in de strijd en bemoeide zich met beslissingen die de scheidsrechter maakte, maar de dames van Hovoc lieten zich hier niet door afleiden. Met 19-25 werd dan ook de laatste set van de wedstrijd gewonnen door Hovoc.

Een 1-3 overwinning voor Hovoc Dames 1 in Tilburg is een mooi begin van het nieuwe seizoen! Volgende week spelen de dames om 19:30 uur thuis in de Dendron sporthal tegen ODI uit Oost- West- en Middelbeers. We zien jullie graag in de sporthal. Tot dan!

Hovoc/VC Trivia JB1

Met 2 nieuwe spelers in het team, Jasper en David welkom bij JB1, en een nieuw spelsysteem (4-2) wat we de afgelopen 2 weken geleerd hebben, was het toch wel een spannend begin van onze eerste wedstijd van het nieuwe seizoen. Na vorige week een leuke oefenwedstrijd tegen VC Polaris te hebben gespeeld in Helmond, mochten we ze zaterdag in Horst ontvangen voor de eerste competitiewedstrijd.

De eerste set begon lekker rommelig. Even de posities zoeken, wie moet nu ook alweer welke bal pakken? En dan loop je zo achter met 4-9. Na een goed gesprek tijdens de time-out wisten we weer wat onze posities waren en hoe de ballen gepakt moesten worden. Punt voor punt kwamen we dichterbij. Het spel ging zeer gelijk op en was zeer spannend. Maar uiteindelijk pakten we de set met 27-25.

De tweede set gingen we gelijk goed door, de serves werden steeds beter, we hadden goed onthouden waar de gaten zaten bij de tegenstander. Zo konden we een mooi spel opbouwen en een goede voorsprong nemen. We wonnen de set dan ook met 25-13.

De derde set werd weer moeilijk. Ook Polaris kon zeer goed serveren en daar hadden we moeite mee. De serve pass kwam maar niet en daardoor werd het spel steeds rommeliger. Een time-out hielp helaas niet om de rust weer in het spel te krijgen, de achterstand liep uit van 0-6 naar 3-11. Dan maar kijken of we met wat wissels meer konden bereiken en dat hielp gelukkig. Door hard werken en elkaar goed aansturen en aanmoedigen kwamen we terug naar 12-18. Het spel werd steeds beter, er kon weer mooi aangevallen worden en zo gingen we naar 18-18. Toen we weer aan serve waren hebben we de set mooi afgemaakt met een super serve en Polaris geen punt meer gegeven. Resultaat 25-18.

Dit goede spel hielden we in de vierde set vast, goede serve, mooie acties in blok, aanval en verdediging resulteerde in een setstand van 25-11. Het was een mooie wedstrijd, volgende week naar Eindhoven.